Welkom bij Speel!

Spelenderwijs kinderfysiotherapie (aan huis) in Amersfoort en Hoogland

Prikkelverwerking

Of ook wel sensorische informatieverwerking/SI-therapie genoemd.

Heeft je kind vermoedelijk problemen op het gebied van prikkelverwerking? Dan kijk ik graag met je mee!

Problemen op het gebied van prikkelverwerking kan je herkennen aan:

  • Onrustige baby's, huilbaby's
  • Gedragsproblemen op school of thuis zoals onrust, woede aanvallen, boosheid
  • Moeite met een (school)taak uitvoeren door dromerigheid, concentratieproblemen of niet stil kunnen zitten
  • Slaapproblemen, niet in slaap kunnen komen, niet door kunnen slapen, niet tot rust kunnen komen
  • Pijnklachten aan spieren van de nek/rug
  • Motorische problemen
  • Hinder door prikkelverwerking in het dagelijks leven (bijv. alles in mond doen/kleding eten, afkeer naar veel geuren, niet deelnemen i.v.m. te intensieve prikkels etc.)
  • Andere uiting van problemen, neem dan contact op om samen na te gaan of ik kan helpen

Wil je meer weten over prikkelverwerking, lees dan eerst de blog over prikkelverwerking.

Wil je een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of plan online een afspraak in.

Twijfel je of jouw kind problemen heeft op het gebied van prikkelverwerking? Neem dan gerust vrijblijvend contact op en we bespreken het.

Vergoeding
Hulp bij prikkelverwerking valt onder kinderfysiotherapie en wordt vergoed. Kinderen hebben standaard 18 behandelingen in de basisverzekering (zonder eigen risico hierbij). Als je fysiotherapie in je aanvullende pakket hebt, komen deze behandelingen hier nog bij.

Intake en traject
Na de aanmelding van je kind ontvang je bij kinderen van 3 tot 12 jaar een vragenlijst per e-mail. Bij kinderen tot 3 jaar zal de vragenlijst handmatig afgeven worden tijdens de intake. 

Vervolgens starten we met een uitgebreid vragengesprek. Afhankelijk van je wensen en de leeftijd van je kind, is je kind hier wel of niet bij. 
Aan de hand van het vragengesprek bepalen we samen wat het vervolg is voor jouw kind. Bij een kleine hulpvraag is soms alleen een adviesgesprek al voldoende. Bij een wat grotere hulpvraag zal er uitgebreider onderzoek plaats vinden op de praktijk en indien nodig op school of het KDV om het prikkelprofiel volledig in kaart te brengen. Hoe het traject er precies uit ziet, hangt van de hulpvraag en de situatie af. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust vrijblijvend contact op. 

Regulatieplan
Op basis van de uitkomsten uit de vragenlijsten, het vragengesprek en onderzoek stellen we samen een regulatieplan op voor je kind. Indien nodig start er ook een behandeltraject op de praktijk, dit hangt af van de hulpvraag en de mate van het probleem.

Effect therapie
Door je te leren over prikkelverwerking (psycho-educatie) en de prikkelverwerking van je kind in kaart te brengen, snappen jij, jouw kind en eventueel andere verzorgers/leerkrachten beter waar het gedrag van je kind vandaan komt. Zo kan er anders gekeken worden naar het gedrag en op een passende manier mee worden om gegaan. Ik zal jullie helpen (soms kleine, altijd fijne) veranderingen in het dagelijks leven van je kind aan te brengen, zodat jouw kind weer met zijn of haar omgeving in balans komt, zich begrepen voelt en leert om (uiteindelijk) zichzelf goed te reguleren.

Neem voor het maken van een afspraak contact op of maak online een afspraak.

 
E-mailen
Bellen