Welkom bij Speel!

Spelenderwijs kinderfysiotherapie (aan huis) in Amersfoort en Hoogland

Baby en peuter

Heeft je baby of peuter één van de volgende klachten;

  • Voorkeurshouding of afgeplat hoofdje (lees ook de blog hierover)
  • Onrustige baby, huilbaby of veel strekken
  • Motorische ontwikkelingsproblemen
  • Motorisch afwijkende ontwikkeling zoals billenschuiven of tenenlopen
  • Hypermobiliteit
  • Neurologische problemen zoals Erbse parese of lage spierspanning
  • Orthopedische afwijkingen zoals klompvoet, botbreuk of dwerggroei
  • Aangeboren afwijkingen

Dan ben je zeker aan het juiste adres! Klik hier om direct online een afspraak te maken.

Graag help ik jullie om de baby- en peutertijd zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat een goede start goud waard is voor (zowel ouders als) je kind.

Voorkeurshouding/afgeplat hoofdje
Heeft je baby een voorkeurshouding en/of afgeplat hoofdje? In de blog staan al wat tips waarmee je direct aan de slag kan. Ik raad je daarnaast aan om een afspraak te maken, zodat ik kan onderzoeken waar de voorkeurshouding vandaan komt. Zo kan de oorzaak weggenomen worden en weet je nog beter wat jouw baby precies nodig heeft! Is je baby naast de voorkeurshouding ook onrustig, dan kan ik gelijk advies geven hoe je, je baby (nog) beter kan reguleren. Twijfel je of er kinderfysiotherapie nodig is? Neem dan contact op en we bespreken het vrijblijvend.

Prikkelverwerking
Huilt je baby veel, is je baby erg onrustig of heeft je baby veel moeite met tot slapen komen? Bij onrustige baby's of huilbaby's kan ik je o.a. helpen door de prikkelverwerking in kaart te brengen. Je leert de zintuigelijke prikkelverwerking van je baby kennen en kan hierdoor je baby tijdens het opgroeien (nog) beter reguleren. Lees hier meer over onder het kopje prikkelverwerking.

Behandeling
Bij Speel! is de behandeling spelenderwijs en zeer kindvriendelijk. De tijd die nodig is voor het onderzoek en de behandeling pas ik aan op jou en je kindje. Je krijgt gerichte tips, adviezen en oefeningen om je kindje op de juiste manier te stimuleren. De duur van het behandeltraject hangt af van de intensiteit en het type klachten. Hier kan ik aan de hand van de intake een inschatting van maken.

Verwijzing
Met een verwijzing van bijvoorbeeld het consultatiebureau, de huisarts of kinderarts voor aan huis behandeling kom ik bij kinderen van 0-1 jaar bij je thuis. In sommige situaties kom ik bij kinderen van 1-2 jaar ook aan huis, dit gaat in overleg. Heeft je baby van 0-1 jaar wel kinderfysiotherapie nodig maar heb je nog geen verwijzing? Dan kan vaak via de huisarts of het consultatiebureau alsnog een verwijzing geregeld worden. Mocht dit niet lukken, dan worden de behandelingen wel vergoed door je zorgverzekering als de behandeling op de praktijk plaats vindt.

Twijfel je of ik je kindje kan helpen, neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Hoofdmeting
Bij baby's met een afgeplat hoofdje maak ik graag gebruik van een methode om de mate van afplatting van het hoofdje te meten. Deze methode heet Plagiocephalometrie. Hiermee kan ik de mate van afplatting van het hoofdje in kaart brengen en kunnen jullie deze ook over de tijd volgen.

Twijfel je over de vorm van het hoofdje van je baby? Neem dan contact op. Ik kijk graag met jullie mee!

 
E-mailen
Bellen